Beste ouder(s),

Omdat er in Geraardsbergen momenteel verschillende Corona-uitbraken zijn vastgesteld in het lager onderwijs, al dan niet met Britse variant, werd na een overleg met verschillende diensten, beslist om de kinderen tussen 6 en 12 jaar te testen met een PCR test. Als je kind de voorbije 8 weken positief heeft getest op corona, dan is de test op dinsdag niet nodig. Breng ons hiervan op de hoogte via mail naar testen@clbninove.be.

Via deze testen en door middel van contactonderzoek kunnen we verdere uitbraken beperken en kan de verspreiding van het virus gestopt worden.

Doordat er een groot aantal testen op korte tijd moeten uitgevoerd worden, werd het mobiel testteam van het universitair ziekenhuis Gent ingeschakeld. Zij zullen op dinsdag 2 februari de test uitvoeren op de school van uw zoon of dochter.

De testen gebeuren tijdens de schooluren. De school zal de organisatie hiervan op zich nemen.

De testresultaten zullen op donderdag 4 februari gekend zijn.

 

De PCR test is positief (je bent zeker besmet met Corona ook al heb je geen klachten)

·         Het CLB belt je met het resultaat

·         Je blijft thuis in isolatie gedurende 10 dagen

·         Je gezin gaat in quarantaine 

·         Je wordt opgebeld voor contactonderzoek van het hele gezin door het nummer 02 214 19 19, zij zorgen er voor dat alle inwonende gezinsleden getest worden.

·         Je kan op dag 11 na de test terug naar school als je 3 opeenvolgende dagen symptoomvrij bent

 

De PCR-test is negatief

·         Als je op donderdag 4 februari geen telefoon gekregen hebt van een CLB medewerker, kan je ervan uitgaan dat de test negatief is.

·         Je kan de volgende dag terug naar school als je niet ziek bent

·         Je blijft alert voor ziektesymptomen.

 

 

Het lokale COVID 19 team kan zeer efficiënt en snel werken als ze onmiddellijk met de uitslag van uw kind aan de slag kan. Dit is zeer belangrijk om de verspreiding van het virus binnen onze gemeenschap te stoppen.

Daarom vragen we u om ons schriftelijk te verwittigen via mail naar: testen@clbninove.be indien u NIET AKKOORD zou zijn dat het lokale contacttracingteam een test afneemt bij uw kind.

Dank bij voorbaat voor uw medewerking.

 

Met vriendelijke groet

CLB team van Vrij CLB Ninove