Berichten van het eerste leerjaar

Hallo iedereen,

Vandaag brachten de kinderen van de derde kleuterklas een bezoekje aan het eerste leerjaar. Ze maakten kennis met Hup en Aap, leerden hun eerste woordje en mochten proeven van een kort maar krachtig rekenlesje.

Sommige onder hen vonden het best spannend, anderen staan al te popelen om te starten.

Maar eerst nog even genieten van een welverdiende vakantie en dan mogen jullie er nadien met heel veel moed invliegen.

Spannende groetjes,

Het bijna eerste leerjaar & juf Maaike

Hallo iedereen,

Na heel wat weken voorbereiding was het vandaag eindelijk zover: onze eerste communie. Het werd een feestelijke dag waarop we mochten stralen als een zonnetje.

Bedankt aan iedereen die deze dag zo mooi maakte.

Het eerste leerjaar & juf Maaike

 

Video: 
See video

Hallo iedereen,

Naar aanleiding van de nationale pyjamadag kwamen alle leerlingen en kleuters van 't Schoolke vrijdag in pyjama naar school. Via een aantal lessen leerden we BEDNET kennen en door in pyjama naar school te komen toonden we ons verbonden met langdurig zieke kinderen.

Dag iedereen,

Op 25 januari was het gedichtendag. Deze dag ging niet onopgemerkt voorbij. De kinderen van het zesde leerjaar hadden een knappe activiteit voorbereid zodat wij mochten genieten van poëzie. Ook onze ramen zijn versierd met een talig kunstwerkje waarvan we jullie graag laten meegenieten.

Talige groetjes,

Het eerste leerjaar & juf Maaike

Dag iedereen,

December is de feestmaand bij uitstek en ook in het eerste leerjaar is dit niet anders. Nadat we Sinterklaas hebben uitgewuifd, stond alweer een volgend feest op ons te wachten Kerstmis. Op vrijdag sloten we onze eerste trimester dan ook af met een gezellig kerstfeestje. De juf had een lekkere koekjestaart gemaakt en een fris drankje meegebracht. Nadat we al dat lekkers verorberd hadden was het cadeautjestijd. Ook hier had de juf voor gezorgd. Voor elk van ons een betekenisvol geschenkje:

Piep iedereen,

Hoog bezoek vandaag op 't Schoolke: Sinterklaas en zijn pieten kwamen langs. Ze brachten 2 leuke spelletjes mee voor onze klas, wat waren wij blij!

Als dank zongen we voor Sint en zijn pieten een heel mooi liedje. Bij dit lied mocht onze stokpop natuurlijk niet ontbreken.

Geniet van de leuke foto's.

Het eerste leerjaar en juf Maaike

In onze school
Een school op maat van ieder kind
Kalender
Foto's
« Augustus 2018 »
madiwodovrzazo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031